Dromen laten varen, of beter gezegd, aanpassen?

 • Geplaatst op
 • 14

Na alle blogs van onze geliefden gast-bloggers, werd het tijd voor een blog van mezelf.
En een hele belangrijke blog.

Omtrent het ongeluk van onze jongste dochter Defne ben ik heel transparant en open naar jullie geweest. Jullie weten precies hoe de situatie was en daarom kies ik er nu weer voor deze transparantie door te zetten en jullie precies op de hoogte te brengen van wat er momenteel speelt.
Ik zal deze blog dan ook schrijven met heel mijn hart....

Sinds 22 oktober openden wij onze nieuwe voordeur op de Edisonstraat 141 in Eindhoven. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat heel erg spannend vond. We waren tenslotte 5 maanden gesloten geweest en ik kampte met een posttraumatisch stress stoornis door het ongeluk van Defne en was (en ben) nog bezig met alles daaromheen. Met het verhuizen van de winkel kreeg ik echter wel weer zin om mijn klanten te mogen ontvangen en mijn passie te mogen delen met jullie! Dus besloten we zo snel mogelijk de winkel af te maken zodat we weer open konden, financieel gezien was dit ook nodig.
Op 22 oktober was het zover en het was zo fijn om weer bezig te zijn in mijn winkel!
Ik besloot 3 dagen open te gaan om te beginnen en langzaam aan uit te breiden naar 4 en wellicht 5 dagen, als het allemaal goed verliep.
Helaas na enkele weken 3 dagen open te zijn geweest, voelde ik dat het teveel was. Ik schakelde een vriendin in die me kwam ondersteunen vanaf 3 uur zodat ik wat eerder kon stoppen. Helaas was dat alsnog niet voldoende, op zaterdag avond was ik helemaal op. Mijn lichaam gaf eigenlijk aan dat het teveel was.
Ik heb nog een paar weken doorgezet, proberen oplossingen te vinden. Wellicht was dinsdag beter ipv donderdag zodat het meer gespreid was? Maar eigenlijk voelde ik wel dat dat niet de oplossing was.

Om een lang verhaal kort te houden, moet ik jullie helaas mededelen dat wij onze winkel zullen gaan sluiten.
Ja, helaas....
Gaan we helemaal stoppen? Nee, dat niet!
Ik verzend met heel veel liefde en plezier jullie pakketjes en beantwoord jullie mailtjes met veel liefde, maar van 10 tot 17 in de winkel staan is een te grote belasting momenteel.
Het is tijd om te kiezen voor mezelf en mijn gezin. Te accepteren wat ons is overkomen en de tijd te nemen om ook echt daar aan te werken. Ik hield me vast aan het oude, maar moet nu accepteren dat niets meer het oude is. Een ongeluk als dat wat wij hebben meegemaakt (en alles er omheen) vormt je. Het vormt ons hele gezin. Het doet ons denken over dingen waar we voorheen niet over na dachten. Ik wil er graag meer voor mijn kinderen kunnen zijn dan ik nu ben, fysiek maar ook zeker mentaal.

Met het maken van deze beslissing viel er een hoop druk van mijn schouders af. Ik wilde er eerst niet aan, mijn moeder kwam er mee. Ik voelde me aangevallen, maar al snel bedacht ik me dat ze gelijk had. Niets is meer hetzelfde. En als de belasting te groot is en er voor zorgt dat wij als gezin niet verder kunnen in het hele verwerkingsproces, is het misschien tijd om afscheid te gaan nemen.

En dit afscheid hoeft niet definitief te zijn. Voor het ongeluk haalde ik ontzettend veel ontspanning uit de winkel. Oh wat was (en ben!!) ik trots op mijn winkel en wat was het altijd fijn en gezellig! Ik hoop dit echt ooit weer op te kunnen starten, maar voor nu is het teveel.

Dus, wat nu? Wij gaan al mijn prachtige spulletjes verhuizen naar ons huis. Ik ga daar een geweldig mooi kantoortje en magazijntje van maken. En daar ga ik elke dag werken, met plezier, om jullie mails te beantwoorden en jullie bestellingen in te pakken met heeeeeel veel liefde! En ik ga hierdoor dagelijks verzenden, dus kan jullie beter van dienst zijn. Ik kan mijn kindjes naar school brengen en in de middag ophalen. Er zijn als ze een uitje hebben met school of een opvoering. Ik kan mijn eigen tijd inplannen en zo tussendoor naar therapieën om echt te werken aan de verwerking van het ongeluk van Defne.
Win-win situatie, zou je zeggen.
Maar jammer is het wel.

We gaan natuurlijk niet zomáár sluiten!
Om jullie te bedanken hebben we nog 3 dagen geplant dat we open zijn met 20% korting op ons gehele assortiment!
Ik hoop je nog te mogen zien op 1 van deze dagen:

Zaterdag 17 december 10.30 - 16.00 (vandaag dus!)
Vrijdag 23 december 10.30 - 15.00 uur
Zaterdag 31 december 10.30 - 16.00 uur

Hierna zullen we alles gaan inpakken en verhuizen naar ons huis.
Enne, afhalen in Eindhoven blijft natuurlijk altijd mogelijk (en in overleg wil ik het ook gerust bezorgen!) en ik zal absoluut nog alle leuke evenementen blijven doen.
Dus, echt wel tot ziens!

Bedankt voor al jullie vertrouwen in de afgelopen (bijna) 3 jaar. Zonder jullie was ik niet waar we nu zijn. Bedankt!

Heel veel liefs,
Nathalie

Reacties

 1. Laurine Laurine

  Hoi Nathalie, wat jammer dat je winkel gaat sluiten! Wel een heel goed en sterk besluit. Knap van je!! Ik weet zeker dat je als webshop ook succesvol blijft met alle liefde en passie die je er in stopt. Ik wens je heel veel geluk en succes voor het nieuwe jaar! Maak er iets moois van!

 2. Justina Justina

  wat ben je toch ontzettend dapper! prachtig zoals je durft te kiezen voor een nieuw pad, voor jezelf en je gezin. natuurlijk is het spannend, zal het ook verdrietig zijn en rouwen om wat niet meer idd, maar ook genieten van wat wel is een maf komen. warme knuffel

 3. sonya strijker sonya strijker

  hey nathalie, wat jammer dat je droom zo eindigd. maar gezien de omstandigheden enorm logies. het zal en is een moeilijke stap zijn. maar gelijk heb je! je 2 kinderen en je geweldige man zijn het belangrijkste in je leven. jullie moeten eerst voor jezef zorgen! ik hoop je snel weer eens te treffen op evenementen. al het beste gewenst voor jou en je gezin!!! als het lukt komen we nog even gedag zeggen <3

 4. Debby Debby

  Wat een moeilijke, maar ontzettend dappere, beslissing Nathalie... Ik hoop dat er snel weer rust komt en hopelijk ooit weer een nieuwe start met je mooie winkel in Eindhoven!

 5. Simone Simone

  Wat een super moeilijke beslissing , maar je heb gelijk je moet voor je zelf en je gezin kiezen en daar mag je alleen maar trots op zijn respect en dromen mogen bij gesteld worden en vaak worden ze daarna alleen maar mooier .

 6. Marieke Marieke

  Wat een onwijs dappere beslissing! Heel goed dat je voor jezelf en je gezin kiest en dat je doet waar jij je goed bij voelt.

 7. Janine zara Janine zara

  Lieve Nathalie, wat een dappere diepe beslissing! Het voelt zo vanuit je kern en je hart. Dit is wat nu nodig is!! Je gezin belangrijker dan wat ook op de wereld. En jouw passie en liefde voor je winkel reiken zoveel verder dan een pand. Heel veel liefs, licht en kracht gewenst. Ik blijf je volgen. X

 8. Jessy Jessy

  Hele dappere beslissing, werk samen aan het verwerken van het ongeluk en neem tussendoor voldoende rust.
  Dikke knuffel voor jullie alle vier.

 9. Tessy Tessy

  Wat een moeilijke maar dappere beslissing! Hoop dat het jou de rust en kracht geeft om dingen te verwerken en er te kunnen zijn voor je gezin zoals jij dat wil. Heel veel sterkte en succes met alles!

 10. Martine Martine

  Wauw wat sterk van je om deze beslissing te maken. Ik hoop voor je dat wanneer de rust terugkeert en de druk afneemt, jij zelf ook beter kan herstellen. Het leven geeft geen zekerheden, dat blijkt maar weer. En soms worden dromen bijgesteld omdat het leven zoals je het nu zal gaan leiden, met je onderneming thuis, beter bij jou/jullie past.
  Fantastisch dat je naar je gevoel luistert, dan kan het alleen maar goed komen.
  Liefs!

 11. rianne rianne

  Lieve Nathalie, Ik hoop dat als alle geregel achter de rug is het de rust brengt die jullie zo hard nodig hebben. Heel veel sterkte en succes gewenst! Ik heb veel respect voor je dappere keuze!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »