Hoe is het nu

 • Geplaatst op
 • 18

De laatste tijd ontvang ik vaak berichtjes van klanten of we weer open zijn, of gaan mensen er al vanuit dat we weer open zijn. Dit heeft mij doen beslissen deze blog te schrijven, over de situatie nu.
Ik bedacht me, dat na mijn berichten over het ongeluk, ik jullie niet meer op de hoogte heb gehouden. Niet bewust, maar mijn hoofd stond naar andere dingen.

Ja, het is al ruim 2 maanden geleden dat onze lieve jongste dochter Defne werd aangereden.
Nietsvermoedend sloot ik die dag de winkel, ging Defne ophalen bij haar gastouder en ging naar huis. Onze oudste dochter Yasemin was deze avond, godzijdank, uit logeren.
Om 20.00 uur had ik een afspraak, dus besloten we daarvoor nog een rondje met de hond te doen, het was heerlijk weer.
In een rokje en een hempje ging Defne op haar loopfiets mee. Hetzelfde rondje als anders, ongeveer een half uurtje, dan haalden we het precies voor mijn afspraak.

Wat er toen gebeurde is iets dat je niet overkomt, dat zie en hoor je op televisie en radio, maar dat gebeurt je niet. Ik was tenslotte zo'n oplettende moeder!
Defne fietste vooruit, en ik en mijn man liepen enkele meters achter haar. Voor ons normale gang van zaken, Defne, bijna 3,5, fietste prima, lette zelf ook goed op, en we liepen op de stoep.
Ik herinner me dat ik naar ons hondje keek, en vervolgens op keek en ineens zag dat Defne onder een auto verdween. Wat er toen door me heen ging, zal ik je besparen. Het beeld dat Defne door de autoband vooruit gedrukt werd, zal ik nooit van mijn leven meer vergeten.
Mijn man en ik renden er als gekken naar toe, schreeuwend, begonnen te slaan op de auto en te roepen dat mevrouw moest stoppen. Mevrouw had niet in de gaten wat er gebeurde, en reed door. Uiteindelijk ging mijn man voor de auto staan en stopte ze, en reed vervolgens achteruit. Mijn man heeft haar gered, ik ben terplekke neergevallen. Ze was buiten westen en ik dacht dat ze dood was.
Wat er daarna gebeurde hoef ik niet te vertellen, het ging heel snel en ik had het gevoel dat we in een film zaten.
Midden in de nacht werden we overgeplaatst naar het ziekenhuis in Maastricht omdat we specialisatie nodig hadden. Ik zat in de ambulance, terwijl Defne lag te slapen aan een morfineinfuus. Met hoge snelheid en zo nu en dan sirene aan reden we binnen hele korte tijd naar Maastricht.
In deze situatie plaatste ik een berichtje op de website en facebookpagina. Dat we helaas gesloten zullen zijn de komende tijd. Niet geweten watvoor nasleep dit alles nog zou hebben.

Ja, intussen zijn we dus al 2,5 maand verder. Twee en halve maand. Uiteindelijk werd Defne na 6 dagen Maastricht overgeplaatst naar Eindhoven waar wij nog 1,5 week verbleven. Daarna ontvingen we een hele tijd thuisverpleging voor de wondverzorging. Intussen proberen we het leven weer op te pakken.
Maar, dat is niet zo 1,2,3 gedaan.
Je kunt je wellicht voorstellen (gezien veel van mijn klanten moeders zijn) dat je pas aan jezelf toe komt, als het goed gaat met je kind.
Defne blijkt getraumatiseerd, valt zeer regelmatig terug in babygedrag. Zoekt een moment op waarin zij zich veilig voelde.
Maar ook ik en mijn man hebben veel last van het ongeluk. We ontvingen heel snel EMDR therapiën, wat erg goed hielp, maar de gebeurtenis niet weg neemt.
Gelukkig hebben we hele goede hulp. Maar liep ik helaas wel een posttraumatisch stress syndroom op, zit daardoor ontzettend slecht in mijn vel en heb hiervoor medicatie nodig.

En ja, dan heb je je eigen, goedlopende en flink groeiende, bedrijf. Dat al 2,5 maand gesloten is. Waardoor de inkomsten heel veel minder zijn.
Ik probeer 2 x per week pakketjes in te pakken, maar het is in deze situatie soms ontzettend zwaar om te werken. Meestal lukt het 2 x, soms 1 keer, maar het lukt om alles in te pakken.
De winkel is dus nog gesloten, ik ga nu aan de slag met mijn eigen verwerking, en dit zal tijd nodig hebben. Veel meer tijd, dan ik van te voren dacht.

Voor het ongeluk was ik bezig met een nieuw winkelpand. Hier heb ik intussen voor getekend. 1 September krijg ik de sleutel. Dit heeft ons doen besluiten om pas in het nieuwe winkelpand weer open te gaan, naar verwachting vanaf 1 oktober. Maar daar zal ik jullie van op de hoogte houden uiteraard.

Ik krijg vaak berichtjes van lieve klanten of ze iets kunnen doen. Dat vind ik ontzettend lief, maar het enige waarmee je mij op dit moment ontzettend helpt, is om gewoon je bestelling te blijven doen! Ik ga je bestelling met heel veel liefde inpakken en verzenden, want ik kan het momenteel zó goed gebruiken.

Ik wil jullie bedanken voor alle lieve woorden rond het ongeluk van onze dochter. Ze gaven en geven heel veel steun. Soms, ga ik ze terug zitten lezen, want het doet me veel.
En bedankt, voor je begrip, en de bestellingen die je de afgelopen weken plaatste, en het geduld dat je had om daar iets langer dan normaal op te wachten.

Oh, en niet te vergeten: Wij zullen wel aanwezig zijn op het Kiindfestival op 17 September, dus kom ons zeker daar opzoeken! Ik en mijn man zullen er die dag helemaal voor jullie zijn en we zullen leuke aanbiedingen hebben deze dag!

Bedankt allemaal, lieve klanten!
Ik hoop jullie heel snel weer te verwelkomen in onze nieuwe winkel aan  de Edisonstraat 141 in Eindhoven.

Heel veel liefs,
Nathalie

Reacties

 1. Lida Lida

  Lieve Nathalie,

  Ik heb zojuist een bestelling geplaatst via de site en toen ging ik mijn facebook openen en tikte ik hip&groen in want ik wil op de hoogte blijven van alle nieuwe dingetjes. Ik wilde meer over de winkel weten dus ben ik bij de info gaan kijken wat er stond.. En nou zit ik hier met brok in m'n keel jouw verhaal te lezen!
  Wat erg voor jullie.. Verschikkelijk om het zo te lezen laat staan als ouder mee maken! Ook al ik jullie winkel maar net ken.. Toch wil ik je even een berichtje sturen om je alvast te bedanken voor het opsturen van mijn bestelling en dat ik het heel dapper en tof vind dat je toch nog je best hebt gedaan in al die tijd om je klanten tevreden te houden. En dan ook nog zo'n blog schrijven, ik vind je een sterke vrouw en knap dat je het zo hebt aangepakt! Ik hoop dat het nu wat beter gaat met jou en je gezin. Ik wens jullie nog heel veel sterkte toe en succes bij het openen met het nieuwe winkel!
  Ik vind het wel een klein beetje jammer dat jullie winkel helemaal in Eindhoven is gevestigd anders was ik graag langsgekomen. Waar vindt de kindfestival plaats?

  Keep up the good work mama!

  Groetjes,
  Lida

 2. Lisa Lisa

  Lieve Nathalie, je kent me niet, maar toch leef ik ontzettend met je mee. Fijn om te lezen dat het al een beetje de goede kant op gaat. Hopelijk gaat het vanaf nu alleen maar beter je dochtertje. Heel veel sterkte toegewenst! En heel leuk om te lezen dat je doorgaat met de winkel in een nieuw pand! Ben benieuwd :) Heb zojuist iets in de webshop besteld, maakt mij echt niet uit dat ik daar wat langer op moet wachten. Alle begrip! Succes en sterkte!

 3. Marjon Marjon

  Ook ik zit je verhaal met tranen te lezen. Wat een heftige tijd hebben jullie meegemaakt. Het ergste wat je als vader en moeder kan overkomen. Ik wil jullie ontzettend veel sterkte wensen en hoop dat alles weer goed komt voor jullie allemaal.

 4. Lidewij Lidewij

  Wauw wat een heftige gebeurtenis en wat mooi geschreven! Wat wens ik jullie ontzettend veel sterkte en liefde toe!

 5. Margot Margot

  Wat ontzettend heftig! Goed dat jullie hulp hebben gezocht en baat hebben bij EMDR. Ontzettend moedig en sterk dat jullie ondanks alles doorgaan. Heel veel sterkte en heel veel succes in jullie nieuwe pand. Liefs

 6. anne-marije keijmel anne-marije keijmel

  Wat een verhaal weer, en ja dit gaat je niet in de koude kleren zitten heel veel suc-6 om het een plek te geven. Maar wat een mooi vooruitzicht een nieuw pad, heel veel suc-6 met klussen. Jammer dat mn draag momenten minder worden met een zoon van 3 jaar anders had ik zeker nog eens iets bij jou besteld.
  Jullie zijn allemaal toppers!!!!

  Heel veel liefs

 7. Rinske Rinske

  Lieverds, wat is het vreselijk heftig wat er is gebeurd. Ontzettend veel succes met jullie nieuwe winkel! We zien elkaar snel op het Kindfestival, liefs en dikke knuffel, Rinske

 8. Melinda Melinda

  Lieve Nathalie,
  Heel veel sterkte voor jou en je man en meiden. Wat verschrikkelijk!! Inderdaad iedere moeders nachtmerrie, en vaak in een seconde tijd. Verschrikkelijk. Hoop dat Defne snel van haar verwondingen, lichamelijk maar ook geestelijk, hersteld en gauw weer de oude is. Heel veel sterkte <3 <3

 9. Kimberley Kimberley

  Wat heftig. Ik heb met kippenvel en tranen in mijn ogen zitten lezen. Logisch dat je tijd nodig heb om te verwerken! Neem zeker alle tijd die je nodig hebt hoor.
  Toch wil ik je ook heel veel succes wensen met je nieuwe winkelpand!
  Sterkte en knuffel voor jullie allemaal!

 10. Martine Martine

  Tranen in me ogen, wat je hebt meegemaakt vergeet je nooit meer, enkel te verzachten maar wat ben je sterk!
  Wat ben je sterk omdat je door gaat, je zal geen keuze hebben maar je flikt het maar wel mooi! Wat een topper! Heel veel sterkte in alles.
  Liefs, Martine

 11. Bianca Bianca

  Met tranen in mijn ogen lees ik je bericht. Het was al duidelijk dat wat er gebeurd was heel heftig was, maar om het zo terug te lezen, wat zijn jullie door een heel gegaan.
  Heel veel sterkte met de verwerking van dit alles. Ik kan me voorstellen dat daar veel tijd voor nodig is.

 12. hanneke bos hanneke bos

  Super knap om dit allemaal zo te schrijven en wat een lef om dat te doen want het moet heel zwaar zijn voor je. Ook super zoals je de draad weer oppakt en naar de toekomst kijkt. heel veel geluk voor Defne en grote zus wie leven ook op zijn kop zal staan.

 13. Marieke Marieke

  Lieve Nathalie,
  Nu ga ik zeker kijken om naar het kiindfestival te komen. Was vorig jaar ook erg leuk en dan kan ik je eindelijk treffen.
  Iets dichterbij Friesland, succes en veel sterkte en liefde gewenst.
  Schrijven van dit blog was denk ik ook al weer een stap op het verwerken.
  Liefs Marieke

 14. Ashley Ashley

  Lieve Nathalie, kippenvel!

  Wat een verschrikkelijk verhaal zeg... Denk dat zo'n blog een goed idee was. Ik was ook zo iemand die heel benieuwd was hoe het met jullie ging. Neem vooral je tijd, dit is zo ontzettend belangrijk! EMDR heeft mij destijds ook super goed geholpen en heb er geen last meer van gehad..
  Succes met jullie nieuwe winkel en vooral heel veel sterkte nog met alles!!

  xxx

 15. Nathalie Cetindere Nathalie Cetindere

  Hoi Corinne,

  Dankjewel!
  De nieuwe winkel is inderdaad in Eindhoven, in dezelfde straat zelfs (gemakkelijk met verhuizen) maar dan een stukje groter. :-) Hopelijk tot snel!
  Liefs, Nathalie

 16. Corinne Jansen-Vulders Corinne Jansen-Vulders

  Beste Nathalie,
  Jeetje wat verschrikkelijk heftig allemaal, zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten zeg.
  Heel veel succes en sterkte verder nog. Het zal zijn nodige tijd nodig hebben.
  Ik heb altijd met veel plezier en tevredenheid bij je besteld en zal dit zeker blijven doen.
  Ook succes met het nieuwe pand, ook in Eindhoven? Een goede reden om eens een keer live te komen shoppen tegen de tijd dat het geopend wordt.
  Nogmaals sterkte!
  Groetjes Corinne.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »