Persoonlijk - Waarom het momenteel iets moeizamer gaat

 • Geplaatst op
 • Door Nathalie Cetindere
 • 11

Ik zit al enige tijd te dubben of ik deze blog moet schrijven of niet.
Ik ben nu op een punt aangekomen dat dit voor mij voelt als noodzaak.

Het gaat de laatste tijd niet zo lekker.
Dat kun je gerust een understatement noemen.

De klanten die mij al langere tijd volgen of klanten die mijn blogs hebben terug gelezen, weten van het ongeluk van onze jongste dochter in juni 2016.
Dit ongeluk was heftig, en blijkt iets te zijn waar ik dagelijks nog mee worstel.
Een post traumatische stress syndroom noemen ze dat dan.
Geen enkele dag is vrij van spanning omtrent deze gebeurtenis. Ik schiet van de ene herbeleving in de andere herbeleving en heb regelmatig nachtmerries.
Dit zorgt er ook voor dat er heel veel spanning opbouwt in mijn lijf.

Deze gebeurtenis en de manier hoe mijn lijf hier mee om gaat, heeft er in december 2016 voor gezorgd dat ik mijn fysieke winkel sloot en verder ging als webshop.
Dit was een juiste keuze, mijn eigen tijd in kunnen delen en minder last van prikkels die mij spanning bezorgden was iets wat ik echt nodig had.

Als webshop vanuit huis was het fijn, in mijn veilige eigen bubbel mijn klanten zo goed als mogelijk van dienst kunnen zijn.
Echter, mijn klachten bleven en werden alleen maar groter. Het werk dat ik aan de webshop heb is enorm, en dat is natuurlijk alleen maar positief.
Er wordt veel besteld en er is altijd wel wat te doen.
Echter merk ik dat het me de laatste weken echt te veel begint te worden. Mijn to do lijst is nooit klaar en ik sta voor goede service waardoor ik altijd het gevoel heb dat ik eigenlijk altijd bereikbaar moet zijn voor mijn klanten. Dit begint langzamerhand echt te veel te worden.
Ik merk dat ik de laatste tijd een beetje achter de feiten aan loop. Het lijstje wordt alsmaar langer en helaas niet korter.
Daardoor duren sommige dingen naar mijn zin (en dat van de klant wellicht) soms te lang. 
Om dit bij te houden zit ik sommige dagen de hele dag te werken, van 9 uur sochtends tot ik ga slapen. En het begint me op te breken.

Sinds deze week ben ik dan ook begonnen met goede trauma behandelingen, en heb ik gister mijn eerste behandeling gehad. Deze was heftig. Heel erg heftig.
Zo heftig had ik het niet verwacht. Ik had zelfs in de planning daarna gewoon nog te werken en om vandaag ook weer gewoon verder te gaan.
Mijn lijf geeft echter anders aan, het wil rust. Dit is voor mij heel duidelijk voelbaar en het is voor mij ook een duidelijk keerpunt.
Ik moet beter voor mijzelf gaan zorgen, om deze behandelingen tot een succes te brengen.
Ik ben heel blij dat ik behandeld wordt voor mijn PTSS klachten, maar als ik op deze manier door blijf werken, gaat die behandeling niet slagen.
En daar heeft natuurlijk niemand wat aan.

Wat dit betekent?
Dat ik vanaf nu minder zal werken. Ik zal wellicht hierdoor minder snel terugmailen wanneer je me mailt. En minder snel je bestelling verwerken. Telefonisch slechter bereikbaar zijn, ook via Whatsapp.
Voor bestellingen houd ik aan dat ik streef naar verzending binnen 48 uur, maar dit zou ook wel eens 72 uur kunnen worden.

Voor nu is het voor mij denk ik heel belangrijk dat ik kan luisteren naar mijn lijf. Rust nemen als het daarom vraagt. En niet stug door blijven knallen omdat het moet.
Want als mijn klachten verergeren, of zelfs uitlopen tot een burn out, is niemand hier mee geholpen en vooral ik en mijn gezin niet.

Ik deel deze blog met je omdat ik altijd sta voor openheid en transparantie.
Ik vind het fijn als je weet waarom het wat langer duurt. Wat er speelt binnen mijn bedrijf.
Ik ben het enige gezicht achter Hip & Groen, en moet het alleen doen.
Jouw begrip zal mij helpen in deze situatie en hopelijk er voor zorgen dat ik ook inderdaad wat meer rust kan pakken. Dat ik het los kan laten. Dat je weet wáárom.

Bedankt voor jouw aandacht voor mijn persoonlijke blog.
En blijf vooral bestellen, want ik kan het wél goed gebruiken, en ik pak het met heel veel liefde in. Alleen even met iets meer rust.

Liefs,
Nathalie


Reacties

 1. Nathalie Cetindere Nathalie Cetindere

  Bedankt voor jullie lieve berichtjes! Dat doet me goed.
  Ook jou berichtje, Miriam, vind ik heel fijn! Dank daarvoor!

  Met mijn dochter gaat het gelukkig erg goed. Ze heeft niets medisch er aan over gehouden, gelukkig! Ook haar verwerking heeft nog enige tijd nodig.

 2. Natasja Natasja

  Beste Nathalie, ik ken je niet maar ik zag je bericht op facebook voorbij komen. Goed dat je aan jezelf denkt en gaat werken aan een fijnere toekomst. Heel veel sterkte en succes!
  Groetjes Natasja

 3. Knier34 Knier34

  Dag Nathalie,
  Heel moedig om dit met ons te delen en wat goed dat je pas op de plaats maakt voor het te laat is. Bewondering daarvoor! Luister naar je lijf en je hart en geniet van de hulp die je gezin je kan bieden zodat je niet in een burn-out terecht komt zoals ik nu want geloof me, daar wil je niet zijn. Soms is zo'n moedige stap nodig om te helen. Neem je tijd, ook al protesteert je geest nog zo hard. Het gaat je lukken!

 4. Miriam Miriam

  Ha nathalie.
  Ik was een van die lastige klanten die boos op je werd.vooral omdat je niet communiceerde.ik lees nu jouw moedige blog.ik snap waarom je niet of laat reageerde en geprikkeld was.fijn dat je het deelt.heel veel sterkte.

 5. Nora Nora

  Hoi Nathalie,

  Heel begrijpelijk allemaal. Ik zou als ik jou was ook contact opnemen met een stress coach van Sonnevelt, om jou te helpen een betere scheiding tussen werk en privé te creëren.
  En kijk of je een stagiair of tijdelijke kracht kunt inschakelen om jou tijdelijk te verlichten. Het is het waard om goed voor jezelf te zorgen.

 6. anne-marije anne-marije

  Lieve Nathalie,

  Wat onwijs goed dat je deze stap durft te zetten, echt goed nar je lijf luisteren dat is zo belangrijk. Je gezin komt altijd op 1. Ik weet wat een burn out met een gezin kan doen spreek uit ervaring. Stres doet zoveel met je lijf echt ongekend. Heel veel suc-6 met de behandeling heel veel sterkte voor jullie allemaal en dat je het een goed plekje mag gaan geven.

  Liefs anne-marije

 7. Marit Marit

  Zorg goed voor jezelf! Goede stap! Tips: zoals al hierboven genoemd, vermelden op de site: 'We streven naar een verzending binnen vijf werkdagen' en ik zou direct stoppen met Whatsapp. Klanten kunnen je bereiken via mail en dat is genoeg. Werkmail ook niet binnen laten komen op je telefoon. Als je de pushmeldingen blijft zien op je telefoon, blijft het in je hoofd zitten en dan kun je alsnog geen rust nemen omdat je weet dat er een bestelling verzonden moet worden.

  Uit nieuwsgierigheid: hoe gaat het met je dochter na dat ongeluk? Heeft zij er nog last van?

  Ik wens je heel veel sterkte!

 8. k k

  Heel goed dat je aan jezelf denkt en schrijf op je site dat bestellingen binnen 5 werkdagen worden verzonden oid. Dan geef je jezelf de ruimte en klanten die dit niet weten weten dan ook waar ze aan toe zijn. Er zijn veel webshops waar dit staat.

 9. Johanna Boxman Johanna Boxman

  Wat goed dat je de focus weer even helemaal op jezelf en je gezin legt. Sterkte joh en dat begrip komt vast goed.

 10. Anne Anne

  Lieve Nathalie,

  Neem je rust voor zover je kunt. Doe wat goed voelt. Ik wens je heel veel liefde, rust en kracht toe.
  Liefs, Anne

 11. Jolanda Jolanda

  Wat goed dat je dit deelt. Neem je rust. Als je veel spanning hebt, voelt rust in het begin niet zo comfortabel en lijkt het fijner om door te hollen (dan hoef je niet te voelen). Maar toch is die rust vaak zo hard nodig om bij te tanken en weer echt te kunnen ontspannen. Veel sterkte!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »