Product review #4: Tula Baby Carriers!

 • Geplaatst op
 • 2
Product review #4: Tula Baby Carriers!

Een van de best verkopende artikelen bij Hip & Groen is de Tula Baby Carrier.
Deze drager is toch zeker wel een blogje waard.
Als nieuwe ouder die wil gaan dragen, kan ik me voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet ziet!

Er zijn ontzettend veel draagsystemen verkrijgbaar. Een van de populairste is de Tula.

Tula is een merk dat opgezet is door Ula en haar man Mike. Ula is Pools, Mike komt uit Vietnam.
Tijdens hun studie leerden ze elkaar kennen en na wat jaren samen, waarop ook kindjes volgden, konden ze niet de drager vinden die ze echt perfect vonden zitten.
De keuze was makkelijk om er een te laten maken die precies naar hun smaak was.
Deze beviel zo goed, dat ze deze dragers ook mochten maken voor vrienden en familie.
Omdat Ula en Mike graag veel reizen, werd er vaak meer informatie gevraagd over hun mooie dragers.
Al snel besloten ze een merk op te zetten; Tula Baby Carriers!
De dragers van Tula zijn 100% ergonomisch.
Niet alleen voor je kindje, maar ook zeker voor je eigen rug.
Ze zijn ruim verstelbaar waardoor je ze kunt verstellen op de manier dat voor jou prettig is, en ze zijn ook gemakkelijk anders in te stellen wanneer bijvoorbeeld je partner wil dragen.
Ze zijn door de ruim verstelbare heupband voor veel mensen passend te maken.
De dragers hebben een brede heupband waardoor een groot deel van het gewicht op je heupen komt, daardoor zal het niet zwaar aanvoelen aan je schouders.
Ook voor je kindje is deze drager ergonomisch verantwoord, wat toch ook heel belangrijk is!

In de drager van Tula zit je kindje met de knietjes hoger dan de billetjes. De zogenoemde M-houding. Deze houding is belangrijk voor de ontwikkeling van de heupjes van je kindje.
Van belang is ook dat ze van knie- tot knie ondersteunen. Doen ze dit niet meer? Koop dan een grotere maat of de extenders, waarmee je het rugpand verbreed.


Op bovenstaande foto zie je de juiste M-houding bij het kindje.
De drager ondersteunt tot de knietjes waardoor de bovenbenen volledig gedragen worden door de drager.
De benen vanaf voet tot billen zitten in een M.


De verschillende prints die Tula heeft zijn natuurlijk ook ontzettend gaaf!
Zeer regelmatig komen er nieuwe prints uit, dus zit er nu niets voor je tussen, blijf dan regelmatig kijken bij ons in de winkel of op de webshop en wie weet kom je een print tegen die je wel gaaf vindt!

Wat wel belangrijk is, is de maat.
Een te kleine of te grote drager is namelijk niet meer ergonomisch!

De baby tula (standaard) past bij je kindje vanaf maat 68 t/m maat 86.
Voordat je kindje in maat 68 zit kun je de Tula wel gebruiken, maar koop je er een speciale baby insert bij. Dit is als het ware een kussentje dat de ruimte, die er teveel is, kan opvullen, zodat je kindje er goed in past. De insert is, vanzelfsprekend, wel wat warmer dan wanneer je deze niet gebruikt.Wanneer je baby Tula te groot aan het worden is, dus wanneer je kindje ongeveer in maat 86 zit en de knie- tot knie ondersteuning aan het verdwijnen is. Kun je kiezen voor een peuter model (Toddler) of de free to grow extenders.
De extenders zijn opzetstukken die je aan de zijkant op de heupband zet en met een drukknoopje aan de schouderbanden vast maakt. Hierdoor wordt het rugpand breder gemaakt (Let op: niet hoger dus!) waardoor je langer de juiste ondersteuning hebt.
De toddler past vanaf kledingmaat 86/92 en kun je gebruiken tot en met kledingmaat 104. Zet je er daarna nog verbreders op, zelfs nog langer.

Wat denk jij? Ideaal toch! En het comfort voor zowel jezelf als je kindje is enorm groot. Ook met een grote peuter is het dragen met een Tula niet zwaar.

Bij Hip & Groen vindt je verschillende modellen van Tula. Kijk eens in de webshop of kom in de winkel langs om ze in het echt te bekijken (de kleuren vallen vaak stukken mooier in het echt!) of om advies te krijgen over de maat en uit te proberen.

Heb jij al een Tula? Het zou leuk zijn als je jouw ervaring met ons wil delen!

Reacties

 1. Nathalie, Hip & Groen Nathalie, Hip & Groen

  Wat leuk om te lezen dat je er zo blij mee bent Wendel! Super fijn dat hij zo goed bevalt. Bedankt voor je reactie en veel draagplezier gewenst samen!

 2. Wendel Jacobs Wendel Jacobs

  Ik heb een jaar geleden een Tula Toddler bij jullie besteld, naast de goede service ben ik ook nog steeds ontzettend te spreken over de Tula Toddler. Mijn zoontje van ruim 2 jaar weegt nu 14,5 kilo en heeft maat 92 en hij is echt nog goed te dragen in de Tula. Sowieso veel prettiger dan op je arm of op je schouders en door de prettige gewichtsverdeling over schouders én heup voelt het comfortabel.
  En hoe fijn is het om je kind gewoon op je rug te zwaaien als hij niet meer wil lopen, lekker in de draagzak en je handen vrij voor andere dingen. Mijn zoontje wil altijd 'zelluf doen' en 'lopuh' en is een druk mannetje maar als hij eenmaal zit ontspant hij en geniet hij met volle teugen.
  Dus ja, ik ben een soort wandelende Tula reclamezuil ;-).

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »