Top 5 voor doorkomende tanden

  • Geplaatst op
  • 0

Doorkomende tanden, iets dat elke moeder bezig houdt.
Of kan ik beter zeggen, wakker?

We kennen het als moeders allemaal. Die eerste tandjes, dat doet bij sommige kindjes al pijn vanaf het begin. Je merkt dat er iets is, maar je ziet of voelt nog niets. Ze beginnen te kwijlen, willen overal op bijten, en zitten niet lekker in hun vel.

Ja, die doorkomende tandjes is iets dat elke moeder bezig houdt, en dan vooral de vraag hóe zorg ik dat mijn kindje er minder last van heeft?

Bij de reguliere winkels vind je er van alles voor, maar is het wel altijd even veilig?

Bij Hip & Groen vind je alleen producten die 100% veilig te gebruiken zijn, dus ja, ook op het gebied van tanden!

Om je een handje te helpen schreef ik mijn top 5 middeltjes voor doorkomende tanden.

# 1: De barnsteenketting

De barnsteenketting is in Nederland nog niet zo bekend, maar in vele andere landen wel! In Frankrijk zie je ze in iedere apotheek, en in de baltische staten is het helemaal de normaalste zaak van de wereld.
Daar moet in Nederland dus verandering in gebracht worden, want het wérkt!

Barnsteen is eigenlijk geen steen, maar een fossiel hars. Dit hars smelt wanneer het direct op het lichaam gedragen wordt (dus onder de kleding!) en hierdoor komt barnsteenzuur vrij, wat je kindje vervolgens inademt. Barnsteenzuur werkt onder andere pijnstillend en ontstekingsremmend. Het zorgt er dus voor dat het mondje rustig blijft terwijl er tandjes zitten te drukken onder het tandvlees. Het helpt ook tegen speekselvorming, waar veel kindjes ook last van krijgen wanneer ze tanden gaan krijgen.

Los dat het werkt, staat het ook nog eens heel leuk en werkt het voor een hele hoop andere dingen.
Kijk maar eens bij onze kinderkettingen voor meer informatie.


#2: Punkin Butt Teething Oil
De tandenolie van het Amerikaanse merk Punkin Butt is een olie die enkel en alleen gemaakt is van 100% natuurlijke ingrediënten.
Je hoeft dus niet bang te zijn als je deze op het tandvlees van je kindje smeert!
De Punkin Butt tandenolie bevat onder andere druivenpitolie, sesam olie, kruidnagel, kamille, pepermunt en grapefruitzaad extract. De combinatie van deze natuurlijke oliën zorgt ervoor dat het tandvlees gekalmeert wordt.

Ooit heb ik het zelf geprobeert op mijn tandvlees toen het licht ontstoken was, en het wérkt!
Tegenwoordig hebben we dan ook ontzettend veel tevreden klanten die dit middeltje gebruiken.
En omdat het helemaal natuurlijk is, zit er inprincipe geen max aan het smeren van deze olie. Al is het natuurlijk echt niet de bedoeling dat het flesje in één dag leeg is. ;-)

We hebben de olie in flesjes van 60 ml (9,99) binnenkort weer in 30 ml (7,49) en in probeerflesjes (1,49)

#3: De Iriswortel

Iets dat duidelijk steeds populairder wordt onder mijn klanten is wel de Iriswortel.
De Iriswortel komt uit Oostenrijk, van het merk Popolini. Popolini is een groot merk onder de natuurlijke artikelen. Ze hebben een zeer breed assortiment. (waarvan je ook het een en ander in onze winkel kunt vinden)
De Iriswortel, ook wel bijtwortel of violenwortel genoemd, is wortelhout (dus wat onder de grond groeit!) van het viooltje.
Wanneer bij baby's de eerste tandjes doorkomen, treedt in het mondje vaak veel spanning op. Dit vervelende gevoel kunnen ze tegen gaan door flink veel te kauwen.
De Iriswortel is hier zeer geschikt voor. Omdat deze biologisch is verbouwd is hij 100% veilig en vrij van pesticiden. Het is hard maar flexibel, door een natuurlijke elasticiteit.
Wil je de Iriswortel gebruiken, dan kun je hem het beste voor het gebruik enige seconden in kokend water dompelen. (Let op: niet uitkoken!)
De iriswortel is niet bedoeld om de hele dag door aan je kindje te geven, maar op momenten van pijn.
Omdat de iriswortel vrij klein is, en aan een (biologisch) katoenen touwtje hangt, is het verstandig het ergens aan vast te knopen en de iriswortel alleen onder toezicht aan je kindje te geven.

#4: Sophie de Giraf
Wie kent haar nu niet, Sophie de Giraf! Ze is hip, natuurlijk én aantrekkelijk voor je baby.
Sophie was één van de eerste artikelen bij Hip & Groen, want ze past gewoon precies bij ons!
Sophie is gemaakt van natuurrubber, en daardoor dus vrij van enge stofjes die je vaak in plastic tegenkomt zoals Bisphanol A of enge weekmakers.

Over Sophie is ontzettend goed nagedacht. Zij stimuleert werkelijk álle zintuigen van je kindje.
De vlekken (die gemaakt zijn met natuurlijk pigment!) zijn heel aantrekkelijk voor je kindje. Het stimuleert het zicht van een baby die nog niet goed kan focussen om dit wel te oefenen. Daarnaast heeft Sophie een eigen geurtje, voelt ze heerlijk zacht, is ze super gemakkelijk in de mond te stoppen en piept ze als je er in knijpt!
Ja, Sophie lijkt een simpel speeltje, maar voor een baby is dit echt geweldig!

En om dan terug te komen op de tanden... Ik benoemde het al, ze is heel gemakkelijk in de mond te stoppen. En door haar lange benen en lange nek is ze zelfs ideaal om op te bijten wanneer er achter in je mond kiezen doorkomen.
Het ideale speeltje om op te bijten dus, wanneer je pijn aan je tandvlees hebt. En is het weer even rustig in je mond, dan kun je er nog van álles mee.


En last but zeker weten not least!
#5: Hevea bijtringenDe bijtringen van Hevea zijn gemaakt van natuurrubber en verder niets. Je vind ze in onze winkel in de vorm van een pandabeer en Kawan de eend.
Ook over deze bijtringen is nagedacht. Met verschillende texturen is het voor je kindje erg fijn om op te bijten en met ruwere en gladdere texturen kunnen ze zelf kiezen op welk stukje ze willen bijten, afhankelijk van hoeveel last ze op dat moment hebben.

De bijtringen zijn, net zoals Sophie de Giraf, 100% veilig en vrij van weekmakers en BPA.
Ze komen in een leuke gerecyclede kartonnen verpakking en zijn daarmee ook nog erg leuk om kado te geven.

De bijtringen van Hevea zijn echt onmisbaar in ieder huishouden met kleine kindjes.


Ben jij nieuwsgierig naar deze artikelen? Kom dan eens kijken in de winkel of kijk in de webshop.
Of heb jij al ervaring met een (of al!) deze artikelen? We vinden het erg leuk om jouw ervaring te horen.

Als laatste wens ik je heel veel succes en sterkte met de doorkomende tandjes van je kleine. Het gaat gelukkig ook weer voorbij, maar oh wat blijft het zielig!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »